Bestuur

Globewise

 

Bestuur projecten

 

team_image
Lideweij Bakker
Voorzitter

Lidewij Bakker is voorzitter van het Bestuur Projecten, en houdt zich samen met haar team bezig met enerzijds het zoeken en analyseren van nieuwe projecten, en anderzijds het contact houden met bestaande projecten. Lideweij heeft tijdens haar studie Internationale Betrekkingen (UvA) stage gelopen bij de Verenigde Naties in India, waar zij ook scholen heeft bezocht. Toen al realiseerde zij zich hoe cruciaal onderwijs is voor de ontwikkeling van mens en maatschappij. Onderwijs inspireert, biedt kansen en brengt mensen verder. In de jaren die volgden heeft zij zich vaak voor goede doelen ingezet. Toen het gezin in Londen woonde, was zij mentor voor Afghaanse jongeren. Weer terug in Nederland was zij vrijwilliger bij onder meer Artsen zonder Grenzen. Na een carrière van 15 jaar bij ING, vervulde zij ook een Bestuursfunctie bij het Rode Kruis Gooi en Vechtstreek. Lideweij is getrouwd en moeder van drie kinderen.

team_image
Andrea Winkeler-Slaats
Secretaris

Andrea heeft na haar studie aan the International School of Economics Rotterdam (ISER) jarenlang met veel plezier in de sales en marketing gewerkt bij een groot telecom bedrijf. Daarna verhuisde ze met haar man en twee kinderen naar het buitenland; Hong Kong en Atlanta. In Hong Kong was ze penningmeester van één van de Nederlandse Scholen en in Atlanta heeft ze gewerkt voor de Netherlands Foreign Investment Agency, onderdeel van Economische Zaken. Na zes jaar buitenland keerde de familie weer terug naar Nederland. Het reizen door Azië, Noord- en Zuid-Amerika, heeft er voor haar toe geleid dat ze zich graag wil inzetten voor mensen wereldwijd die het minder hebben. Andrea ziet onderwijs als de start voor een betere toekomst.

team_image
Rosalien Van Der Laan
Penningmeester

Rosalien heeft na haar studie International Business gewerkt in de Accountancy en als financieel controller bij een mediaproductiebedrijf. In 1997 verhuisde zij samen met haar man voor ruim 10 jaar naar het buitenland waar ze hebben gewoond in Singapore en op de Filipijnen. Rosalien is moeder van een tweeling, een zoon en een dochter. Als moeder van een autistische zoon heeft ze zelf ervaren hoe lastig het kan zijn om geschikt onderwijs te vinden. Ze draagt daarom graag en met passie haar steentje bij aan het vinden en bieden van onderwijskansen aan kinderen en volwassenen die daar zelf niet de mogelijkheden of middelen voor hebben.

team_image
Marinel van Zanten-de Clerck
Bestuurslid

Marinel is van mening dat kinderen en volwassenen die onderwijs genieten perspectief op een betere toekomst wordt geboden. Samen met haar echtgenoot Robert heeft zij het initiatief genomen tot de oprichting van Globewise. Marinel is moeder van drie kinderen. Ze heeft gewerkt in de hulpverlening binnen het sociaal cultureel jongerenwerk in een sociale achterstand wijk in Rotterdam en was jarenlang als verpleegkundige werkzaam binnen de algemene- en acute psychiatrie.

team_image
Ghislaine Hus
Bestuurslid

Ghislaine heeft na haar studie rechten als kandidaat-notaris en later als jurist gewerkt. Ze is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ghislaine zet zich graag in voor goede doelen en vindt het fijn dat ze andere mensen kan helpen een betere toekomst te krijgen. Na jaren lokaal vrijwilligerswerk gedaan te hebben wil Ghislaine nu haar grenzen gaan verleggen.

team_image
Robert van Zanten
Raad van Toezicht

Robert is na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1996 gestart met NCOI Opleidingen. NCOI Groep is inmiddels uitgegroeid tot de grootste onderwijsinstelling van Nederland, waar NCOI, Scheidegger, Schoevers, NTI en Luzac de bekendste onderdelen van zijn. De missie van Robert is om Nederland te voorzien van de beste opleidingen en trainingen voor zowel volwassenen als jongeren. Hij staat voor een Leven Lang Leren. Robert heeft samen met zijn vrouw Marinel het initiatief gestart om Globewise op te richten. Robert heeft passie voor goed onderwijs en educatie. Hij vindt dat goed onderwijs voor iedereen in de wereld beschikbaar moet zijn.

Een goede toekomst begint met educatie:

Door wereldwijde inspanningen van grote en kleinere organisaties ging de afgelopen jaren het percentage schoolgaande kinderen en adolescenten omhoog. Helaas gaan nog steeds 124 miljoen kinderen en adolescenten niet naar school. Echter de in het basisonderwijs geleerde basisvaardigheden zijn cruciaal voor het succesvol afronden van een beroepsopleiding en voor het vinden van werk.

Bron: Unesco/globalcampaignforeducation.nl