Filipijnen

Steun voor studiebeurzen (scholarships) en catch-up programma’s

In februari 2018 zijn twee bestuursleden van Globewise naar de Filipijnen afgereisd om de Stichting Young Focus in Manilla te bezoeken.

Met heel veel bewondering hebben zij kunnen zien hoe Paul en Ann van Wijgerden met hun staf zich inzetten voor de kinderen en jongeren op en rond de vuilnisbelt Smokey Mountain in Manilla. In het Smokey Mountaing gebied zijn tienduizend gezinnen afhankelijk van het zoeken en recyclen van afval voor hun dagelijkse inkomen. Veel ouders kunnen het zich niet permitteren om hun kinderen naar school te laten gaan. Young Focus geeft deze vergeten groep kinderen en jongeren een kans op onderwijs, de meest effectieve manier om armoede onder de kinderen in de sloppenwijken van Manila te bestrijden.

Young Focus heeft een heldere doelomschrijving: geef minderbedeelde kinderen en jongeren de kans om zichzelf te ontwikkelen op intellectueel, emotioneel en mentaal gebied door middel van educatie en persoonlijke training. Young Focus wil jongeren hun gaven en (verborgen) talenten zien ontwikkelen zodat ze een kans hebben de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. De aanpak van Young Focus is effectief en voorkomt dat degenen die hulp ontvangen afhankelijk worden. We hebben gezien dat Young Focus hun doel nastreeft op een professionele en gedreven manier met zeer toegewijde medewerkers.

Young Focus heeft onlangs hun 10-jarige bestaan gevierd. Ofschoon Young Focus al sinds 1992 kinderen uit de armste sloppenwijken van de Filipijnen sponsort, hebben ze zich 10 jaar geleden offficieeel in Manilla gevestigd. Door deze jarenlange ervaring weet Young Focus dat het sponsoren van studiebeurzen voor scholieren alleen niet voldoende is. Ieder kind met zo’n arme achtergrond heeft persoonlijke aandacht en bijles nodig met voldoende faciliteiten om huiswerk te kunnen maken. Daarnaast beseft Young Focus ook hoe belangrijk het is om naast de leerlingen ook hun ouders te betrekken in hun programma’s. Een holistische visie waarin ruimte is voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Vandaar dat wij graag de samenwerking met Young Focus aangaan en de volgende programma’s gaan sponsoren voor het schooljaar 2018/2019:

  • Studiebeurzen/Scholarships programma: voor leerlingen op Basisschool, de Middelbare School en College studenten. Het gaat hier om sponsoring van schoolgeld, uniformen, boeken en andere schoolmaterialen.
  • Catch-up programma: speciaal onderwijs voor kinderen die gestopt zijn met school en straatjongeren. Onderdeel hiervan is het nazorg/postcare programma: extra studiebegeleiding voor speciale groep studenten die weer naar school gaan, na een drop-out periode. Begeleiding is er zolang het nodig is!

We verheugen ons enorm op deze samenwerking en zeggen met trots dat Young Focus onze partner is in Manilla! Voor meer informatie over de werkzaamheden van Young Focus zie website: www.youngfocus.nl