Oeganda

Steun voor verbeteren onderwijs op twee grote basisscholen

Eind november 2016 heeft het gehele Globewise Bestuur de organisatie Knowledge for Children in Oeganda bezocht. We hebben met eigen ogen kunnen zien wat de impact van onze sponsoring voor de kinderen in Oeganda zou kunnen betekenen. We zijn erg blij om aan het fantastische werk van Knowledge for Children bij te kunnen dragen.

Globewise zal drie jaar (2017-2019) samenwerken met Knowledge for Children.

Wij steunen twee grote scholen in Oeganda, in het district Lwengo in het zuidwesten van Oeganda. Dit zijn de Nakateete Primary School, een grote school van meer dan 800 leerlingen, en de Bishop Ssenyonyo primary school die ruim 500 leerlingen telt.

Het doel van onze samenwerking is het gezamenlijk verbeteren van onderwijs. Dit bereikt Knowledge for Children door middel van een drie stappen-programma: het verschaffen van boeken, en het trainen van de leraren en het leiderschap van de school. Deze stappen staan in het teken van een uniek co-investment model waarbij met de scholen én de overige stakeholders in de gemeenschap van de school nauw wordt samengewerkt. Het co-investment model creëert eigenaarschap en verantwoordelijkheid op een gelijkwaardige en duurzame manier, zodat de school in de toekomst financieel onafhankelijk – en daarmee zelfredzaam – kan zijn. Het programma duurt in totaal drie jaar en elk jaar heeft zijn eigen activiteiten welke zijn gericht op het einddoel: het (financieel) zelfstandig maken van de school.

Behalve de ondersteuning in Oeganda, maakt Globewise – samen met Wilde Ganzen – in 2017 ook de uitbreiding van Knowledge for Children naar het buurland Kenia (financieel) mogelijk, zie daarvoor bij Kenia op onze site.

Voor meer informatie over het werk van Knowledge for Childeren, kijk op: www.knowledgeforchildren.org