Nepal

Steun voor lerarentrainingen

Globewise steunt stichting Chimding om in 2018 het mogelijk te maken een vervolgtraining voor leerkrachten te geven. De training is voor docenten van vier basisscholen in een moeilijk bereikbaar en achtergebleven gebied in bergachtig Nepal.

In Nepal is het onderwijs van een laag niveau. Leerkrachten zijn doorgaans slecht opgeleid en kinderen van 3 jaar oud beginnen al met het stampen van lesstof. Het begrip van de lesstof ontbreekt en kinderen zijn vaak onzeker omdat ze taken moeten doen die niet passen bij hun ontwikkeling.  Mede hierdoor is het voor kinderen niet plezierig naar school te gaan, is de uitval groot en is de leeropbrengst laag.

De lerarentraining wordt gegeven door de organisatie ECEC (Early Learning Education Centre). De docenten frissen hun kennis op en breiden hun kennis uit. Centraal thema is dat kinderen leren door dingen te kunnen doen, connecties te leggen en te ervaren. Leraren wordt geleerd hoe zij activiteiten kunnen ontwikkelen gebaseerd op de lessen die in het boek staan.  De trainers van ECEC hebben de laatste jaren intensief met deze leraren getraind, zijn bekend met hun situatie, kennen hun kracht en hun uitdagingen. Daarom kunnen zij een op maat gemaakt programma bieden. Door de training te herhalen wordt de continuïteit van deze manier van lesgeven bevorderd. Naast de trainingen zorgt ECEC er ook voor het dat ouders en de schoolleiding bij hun activiteiten betrokken raken om het draagvlak voor dit “speelse onderwijs” te vergroten.

Voor meer informatie over de lerarentraining in Nepal door ECEC vind u hier.

Neem ook een kijkje op de site van Stichting Chimding op: www.chimding.nl