India

schoolbeurzen

Schoolbeurzen voor middelbare scholieren

In september 2017 bezocht Globewise de Buddha Smile School in Utar Pradesh, India.

De Buddha Smile school is een basisschool voor kasteloze (en dus) kansarme kinderen. De situatie waaruit deze kinderen komen is schrijnend.  De kinderen komen uit verschillende gemeenschappen waaronder kinderen die op straat leven.

De Buddha Smile School  biedt deze straatarme basisschool leerlingen een omgeving waar zij als persoon worden geregistreerd (vaak bestaan deze kinderen niet eens op papier), en waar er naar hen wordt omgekeken. De maaltijd die de kinderen dagelijks ontvangen is vaak de enige maaltijd van de dag.  De school is een veilige omgeving waar zij zich kunnen ontwikkelen. De kinderen komen dan ook graag naar school.

Na de basisschool zorgt de Buddha Smile School er ook voor dat kinderen zoveel mogelijk verder onderwijs volgen. De middelbare scholieren worden ’s ochtends op de BSS ontvangen en krijgen een  een “packed lunch” mee.  Als de basisschool leerlingen uit zijn komen de middelbare scholieren weer op de BSS waar zij huiswerkbegeleiding krijgen.

De Nederlandse stichting Metta Child is opgericht om de Buddha Smile School financieel te ondersteunen. Zij onderhouden nauwe banden met de school en bezoeken hen heel regelmatig en controleren of het geld op de juiste manier besteed wordt.

Op dit moment volgen 24 kinderen nog les op de basisschool in grade 5. Om deze kinderen meer kans te geven zich aan de armoede spiraal te onttrekken bekostigd Globewise voor hen alle schoolkosten zodat zij de komende drie jaren ook middelbaar onderwijs kunnen volgen.

Voor meer info:
www.Mettachild.nl